Прихильники

середа, 15 липня 2020 р.

У чемпіонаті області серед команд вищої ліги заліщицький «Дністер» очолює турнірну таблицю


За підсумками трьох турів, у чемпіонаті області серед команд вищої ліги, Заліщицький «Дністер» з 7 заліковими балами із 9-ти очолює турнірну таблицю.
У 4 турі приймав на своєму полі ФК «Козова», який з одним заліковим балом займав останній рядок в турнірній таблиці. Гостям втрачати було нічого і саме вони були активнішими, притиснули «Дністер» до власних воріт і навіть зуміли відзначити­ся. Сталося це після по­мил­ки голкіпера Івана Мельни­ка, котрий невдало вибив м’яча після вільного удару. Гравці середини поля гос­тей підхопили смугастою, переадресували на свого нападника Юрія Сорочана і той пробив уже практично по порожніх воротах, бо голкіпер не встиг зайняти місце в рамці (0:1).
Ближче до завершення першої половини гри гості порушили правила на Владислава Токарчука і арбітр призначив пенальті, яке реалізував сам постраждалий (1:1).
До 75 хв. гра проходила з перемінним успіхом, аж по­ки в гостей не було ви­лу­чено за друге поперед­же­ння досвідченого півза­хи­­с­ника Ігоря Вонса. Прак­ти­­ч­но одразу заліщани реа­лізували чисельну перева­гу. На передачу справа у виконанні Андрія Пилип’юка відгукнувся Дмитро Імангу­лов і переправив м’яча у сітку воріт (2:1). Ще два голи футболісти «Дністра» заби­ли в останні хвилини гри. Зно­ву гольовим вияви­вся простріл Пилип’юка спра­ва. Цього разу переда­чу парт­не­ра замкнув Влади­с­лав Токарчук (3:1). А в ком­пе­­н­со­ваний час вже сам Пи­ли­­п’юк відзначився, коли про­­демонстрував індиві­ду­а­льну майстерність, обіграв захисника і влучно пробив у ближній кут воріт (4:1). Впев­­не­на перемога «Дністра» і лідерство в чемпіонаті області.
П’ятий тур команда про­вела в Тернополі, де її супер­ником були футболісти об’єднаної команди «Агро­нива-ТНПУ Тернопіль, коли­ш­ньої «Агрониви» Завод­ське Чортківського району та Тернопільського націо­нального педагогічного університету. Гра вияви­ла­ся  нелегкою для футболіс­тів «Дністра». Добре під­готовлена фізично, команда господарів з перших хвилин застосувала пресинг по  всьому полю  і намагалася відкрити рахунок у грі, але досвідчені захисники «Дністра» впевнено захи­ща­лися і перевели гру до воріт суперника. Досвід­че­ний Михайло Рябий виконав подачу з кутового, а високий на зріст Андрій Іщик ударом головою перепра­вив м’яча у сітку воріт. М’яч по дузі став недосяжним для голкіпера «Агрониви-ТНПУ». Після забитого голу «Дністер» почав грати на контратаках, одна із яких могла закінчитися взяттям воріт суперника, обвівши двох захисників. Влад Токарчук з лінії воротар­ського майданчика пробив прямо у воротаря. На останніх хвилинах гри Іван Мельник ціною травми руки, перевів м’яча на кутовий після пострілу із штрафного Арсена Чубатого. Отож матч завершився перемо­гою гостей із Заліщиків (1:0), хоча тернопільська «Агро­нива-ТНПУ» показала хоро­шу гру, однак досвід у цьому матчі зіграв на користь заліщан. «Дністер», набрав­ши 13 очок в 5 іграх, впев­нено очолює турнірну табли­цю вищої ліги Терно­піль­ської області. Матч шостого туру відбудеться 19 липня на стадіоні «Дністер» о 16 годині.
Господарі будуть прийма­ти ДК «Зоря» (Хоростків).

Ігор МАМАЛИГА

Немає коментарів:

Дописати коментар