Прихильники

середу, 1 липня 2020 р.

НПП «Дністровський каньйон» про відкриття екологічної стежки Устечко-Червоне



У мальовничому куто­чку, в ме­жах території НПП «Дністро­вський ка­нь­йон», відбу­лось від­кри­т­­тя екологічної стежки Устечко-Червоне, що є в скла­ді тури­с­тич­ного маршруту Устеч­ко-Червоне-Печерки протя­ж­ністю 6 км. Більша частина її прокладена через дубово-грабовий ліс і дає насолоду пересічному мандрівнику. З метою створення комфорт­них умов відвідувачам стежки проведено знаку­ван­ня,  маркування, розмі­ще­но вказівники із відста­нями до об’єктів, також та­б­лички із телефонами ДСНС.

Цим маршрутом ко­ри­с­туються не тільки турис­ти-водники, що сплавля­ють­ся річкою Дністер. Тут за­­лиш­ки ста­рого мосту, пе­че­ра Пусте­льника, водоспад «Дівочі сльози», залишки колись найкращого сільсь­кого замку західного Поділля Червоногородського, кос­те­лу св.Діви Марії, каплиці ­По­нін­сь­ких, мавзолею Понінський, Джуринського во­до­спаду, гідроелектро­станції. Стежка – це спі­льна пра­ця  колективу НПП «Дні­стро­в­сь­кий каньйон», упра­в­ління туризму Терно­піль­сь­кої ОДА та ДСНС в Тер­но­пі­ль­­ській області.

Пред­став­никам ЗМІ давали відповіді на питання, що виникали, в.о. директора НПП «Дніс­т­ров­ський кань­йон» С.Миро­нюк, автор про­екту стежки  на­уковий спів­ро­бітник нау­ко­во-дослід­ного відділу П.Пло­щанський та інші ко­леги-природолюби. На запи­тання, що стосувались за­хо­дів особистої безпеки від­відувачів вичерпні пояс­не­н­ня дав представник ДСНС С.Яворський. Модера­тором заходу був началь­ник упра­в­лін­ня туризму Тернопіль­ської ОДА Р.Яц­ків. Ми вдячні представ­никам ЗМІ Терно­піль­щини і пресо­вих служб за участь в цьо­му заході.
Степан Миронюк,

в.о. директора НПП «Дністровський каньйон»

Немає коментарів:

Дописати коментар